BACH IN THE STREET

Klassisk musik, streetdans och hiphop-beats möts i prisbelönad familjeföreställning.
Bach in the street är en musikalisk och kulturell fusion, dynamisk och fängslande för alla åldrar. Här möts street dance och klassisk musik i en allvarlig och samtidigt lättsam föreställning. Föreställningen tar upp frågor om liv och död och undersöker vad det innebär att fly och finna ett nytt hem.

I föreställningen medverkar två av Sveriges främsta artister inom sina respektive genrer: Violinvirtuosen och Bachspecialisten Semmy Stahlhammer som är förste konsertmästare vid Kungliga Operan, och streetdansaren Maele Sabuni – hyllad dansare som vunnit flera prestigefyllda priser och även uppträtt i schlagerfestivalen.

Maele och Semmy är födda i Sverige och barn till flyktingar. Semmy bär på ett judiskt arv och Maele kongolesiskt. I Bach in the street delar de en berättelse om att ärva och bära minnen, att fly, rotas i ny jord, hitta sin plats och hur olika kulturer kan få en människa att växa.

Bach in the Street har vunnit pris för ”Best Small Ensemble” i Yamawards – en internationell tävling för produktioner för barn och unga.

Violinist & Bachspecialist: Semmy Stahlhammer
Dansare & koreograf: Maele”Reeflex” Sabuni
Idé, regi, produktion: Anita Santesson och Vargkatten produktion
Foto: Peter Bothén
Producerad i samarbete med: Länsmusiken i Stockholm
Speltid: 30 minuter
Arrangör i Kungsbacka: Kungsbacka Teater i samarbete med Rum för Dans
Arrangör i Falkenberg: Biblioteken i Falkenberg i samarbete med Rum för Dans.

22 september kl 16.00 Falkhallen / Falkenberg
25 krKöp biljetter på Falkenbergs bibliotek 0346-88 63 70. Biljetter kan också köpas i Falkhallen precis innan föreställning.
29 september kl. 15.00 Kungsbacka teater / Kungsbacka

KÖP BILJETTER