GöteborgsOperans Danskompani – Virus/Love

Dansverket “Naharin’s virus” bygger på Peter Handkes anti-pjäs ”Publikförolämpning”, som ifrågasätter hela idén med teater och där till och med publiken blir utskälld. Allt vackert inbäddat i virtuos dans och stämningsmättad musik: klassisk, arabisk och techno. Göteborgs­Operans Danskompani är det första kompaniet, förutom Batsheva (där Ohad Naharin var konstnärlig ledare 1990-2018) som får lov att sätta upp verket. Det blir GöteborgsOperans tredje samarbete med koreografen, efter hyllade Max och Decadance Gothenburg.

I ”Naharin’s virus” förekommer talad text på flera språk. Vissa delar textas på svenska.

Vild estetik och stark fysisk närvaro är några av ingredienserna i kvällens andra verk, “Love”, som också hämtat inspiration från Peter Handke. Denna gång hans och Wim Wenders film ”De vackra dagarna i Aranjuez”, som porträtterar kvinnors och mäns olika visioner av kärlek.

Fantastisk älskare, perfekt förälder, underhållande vän, förstående själsfrände. Och attraktiv. Är det möjligt att få allt i en och samma person? ”Love” är ett porträtt av kärlek i millenniegenerationens tid präglad av ändlösa val och rädsla för att missa något. En hetsig jakt på kärlek som motgift mot ensamheten i en värld där yta är allt, och där allt har ett pris. Roni Haver och Guy Weizman (”Årets regissör” i Nederländerna 2018) har tidigare dansat i Ohad Naharins kompani Batsheva. I dag driver de danskompaniet Club Guy & Roni, ur vilket ett antal dansare medverkar i föreställningen.

SPELAS
GöteborgsOperan / Göteborg
11 oktober 19:00
15 oktober 19:00
24 oktober 19:00
27 oktober 18:00
29 oktober 19:00
2 november 18:00
10 november 18:00
14 november 19:00

KÖP BILJETTER