Dotdotdot dance – In Body

In Body är en klapprande, sjungande, dansafton uppbyggd av tre kortare föreställningar. Vart och ett av verken utgår från olika traditionella flamenco-stilar som utforskas, vänds och vrids på från historiska och samtida perspektiv. Tillsammans med sång, musik, elektroniska ljudbilder och spoken word får du möta dansverkens unika världar.

Dotdotdot Dance är ett London-baserat kompani grundat av Madgalena Mannion, Yinka Esi Graves och Noemí Luz. Deras mål är att få konstformen relevant för en mångfasetterad, internationell publik genom att skapa flamenco berättad från ett undersökande, kvinnligt perspektiv.
Kompaniets medlemmar tillika koreografer och dansare kommer från olika dansbakgrunder såsom jazz, balett, samtida- och afro-kubansk dans vilket bidrar till de skiftningar och nyanser verken erbjuder. Här möts du av flamenco som låter publiken komma än mer nära dess kraft och skönhet.

Koreografi/Dans: Magdalena Mannion, Noemí Luz & Yinka Esi Graves
Musik, gitarr: Liam Howarth
Sång: Tremendo Hijo
Kompositör/Cellist för When Viola Met Vargas: Colin Alexander
Ljuddesigner för Into Being: José Tomé
Spoken Word artist för I come to my body as a question: Toni Stuart
Ljus design: Antony Hately
Scenmästare: Ina Berggren
Koreografisk rådgivare: Chloé Brulé
Koreografiskt stöd för Into Being: Vera Koeppern
Kostym I come to my body as a question: López de Santos
Kostym When Viola Met Vargas: Sonia Cortés
Kostym Into Being: Fábrica Flamenca
Längd: 75 min inkl paus
Arrangör: Halmstad kulturförvaltning
Turnerar med Dansnät Sverige hösten 2019.

SPELAS
21 oktober kl. 19.00 Halmstads Teater / Halmstad

KÖP BILJETTER