Nadja Hjorton – MILF

[MILF = ”Mother/Mom/Mum I’d Like to Fuck”]
Vad är en mamma bortom biologi, könsroll och patriarkat, bortom moralism, kroppspolitik och anknytningsteori? I det nya solot MILF undersöker koreografen Nadja Hjorton moderskap utifrån fysik, stereotyp, utopi och motsats. Med 100 kg bulldeg tar hon sig an det sexiga, slabbiga, kroppsliga och blodiga och funderar över hur mycket i samhället som faktiskt bärs upp av en viss typ av mammaskap och vad ”moderliga handlingar” står för i olika kontexter.
I MILF samarbetar Nadja med Èva Mag och Sanna Adibzadeh. Éva Mag är bildkonstnär som arbetar främst i tyg och lera har bland annat ställt ut på Bonniers konsthall och Moderna-utställningen 2018 på Moderna museet. Sanna Adibzadeh är ljusdesigner som för tillfället arbetar på Ung Klara och har tidigare arbetat med FATTA! på Riksteatern och föreställningen Transaktion på Folkteatern i Gävle.

Medverkande
Av och med: Nadja Hjorton
Scenografi och kostym: Éva Mag
Ljusdesign: Sanna Adibzadeh
Producent: Frida Tiger
Foto: Märta Thisner
Samproduktion: MDT och ÖFA-kollektivet. Genomfört med stöd av: Stockholm stad, Kulturrådet och Dansmässan.

SPELAS
Atalante / Göteborg
Torsdag 24 oktober 19.00
Fredag 25 oktober 19.00

KÖP BILJETTER