Aloun Marchal – Sonor

Efter kritikerhyllade Bibi Ha Bibi är Aloun Marchal tillbaka som koreograf. Du som upplevde föreställningen vet hur häpnadsväckande, groteska och absurt vackra scenkonstverk den svensk/franske koreografen skapar. Resultatet den här gången är en rytmisk show där gränserna mellan dans och konsert är upplösta. SonoR är en ljud- och dansshow för fyra kvinnliga artister med trådlösa mikrofoner. Ljudbild och koreografi framförs live på scenen. De trådlösa mikrofonerna används för att förstärka ljudet från kroppen – kroppsdunsar, röst, hummingar, sång, andedräkt och steg. Mikrofonerna ger med andra ord fokus på och avslöjar scenkonstverkets inre melodier och drivkrafter, både i samspel och i solodans.
Med residens i Frankrike, Danmark, Litauen och Sverige har publiken tidigt bjudits in att följa med i den konstnärliga processen. SonoR har premiär på Atalante.

Medverkande på scen
Gilda Stillbäck
Kristina Hanses
Nelly Zagora
Sandra Abouav
Konstnärlig idé och koreografi: Aloun Marchal
Musikalisk rådgivning: Aurelio Edler Copes
Dramaturgi: Celine Cartillier
Kostym: Anna Sefve
Foto: Carl Ander
Produktion: Possibilitas och Siège (Frankrike)
Samarbetspartners: Atalante, Vitlycke Center of Performing Arts, Göteborgs Dans- och Teaterfestival, Secret Hotel (Danmark), Menu Spaustuvè (Litauen) och Theatre de Vanves (Frankrike)
Med stöd av: Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkuniverstitetet, Kultur i Väst och DRAC Ile de France.

SPELAS
Atalante / Göteborg
Torsdag 28 november 19.00
Fredag 29 november 19.00
Lördag 30 november 19.00

KÖP BILJETTER