Jannine Rivel – verkningar

En dansföreställning med sinnena
Hur låter en apelsin? 
Hur doftar ett danssteg? 
Hur smakar sammet? 
Hur känns en melodi mot huden? Vad händer om vi dansar med alla sinnen? 
Om vi dansar med smaken och känner med synen? Vilken är sinnenas plats i samhället? Är sinnesintryck distraherande och störande eller är de något upphöjt, som kan och bör förfinas? Koreografen Jannine Rivel undersöker detta tillsammans med fem dansare och två musiker i dansföreställningen verkningar.
När jag dansar doften lavendel översköljs jag av minnesbubblor. De spricker genom min kropps olika platser. En bubbla i bröstbenet, en i högra tummen, en i mitt högra skulderblad ’blup, blup, blup’. Dansen fyller rummet lite som förberedelserna inför en middag. Lager av kunskap och minnen i dofternas flätningar blir synliga i inandningen genom näsan.
– Jannine Rivel

Medverkande
Koreograf: Jannine Rivel
Dansare: Jannine Rivel, Emilia Wärff, Stine Marcinkowski, Mira Mutka, Nasreen Aljanabi Larsson
Kompositör & sångerska/musiker: Xenia Kriisin
Oboeist: Anette Kumlin
Kostym & scenograf: Johanna Lovén
Ljusdesigner: Åsa Holtz
Producent: Annette Taranto Fuller
Foto: José Figueroa

SPELAS
Atalante / Göteborg
Onsdag 4 december 19.00

KÖP BILJETTER