Danskopmaniet Spinn – Skirtpower

Skirtpower handlar om kjolen som tvetydig symbol för samhällets syn på våra kroppar. Om regler för manligt, kvinnligt och uttryck för sexualitet. Om att kjolen genom historien varit ett plagg som kommunicerat maskulinitet och makt, men där den idag är så tydligt kvinnligt kodad. Skirtpower är en studie kring förbjudna kroppar och förbjudna rörelser i kjol, om sexualitet och om makt. Och om ömhet.

”Jag vill berätta om hur kjolen koreograferar våra kroppar men också vår blick på den som bär den. Om kjolens makt att ta plats, begränsa, blotta och dölja. Och lusten att få koreografera kjolen tillbaka.” – Carl Olof Berg, koreograf

På scenen möter vi dansarna Felicia Sparrström, Izabell Makiela och Aristide Rontini samt musikern och kompositören Lisen Rylander Löve som både skrivit och framför all musik live under föreställningen.

10 maj 19:00
10 maj 18:00

KÖP BILJETT

Stora Scenen
Speltid ca 1 tim
Biljettpris 140-230 kr

Ett gästspel från Danskompaniet Spinn. Skirtpower hade premiär på Vitlycke – Centre for Performing Arts 28 april 2018.