GöteborgsOperans Danskompani – Skid & Decadance Gothenburg

Dansarna i GöteborgsOperans Danskompani backar inte för utmaningar. I Skid har scengolvet en lutning på 34° rätt ner i orkesterdiket. Tyngdkraften sätter dansarna i rörelse när lutningen skapar en kedjereaktion av svindlande, kraftfulla och berörande händelser. Här förenas kompaniet i kampen mot tyngdlagen och rädslan för att falla. I längtan efter att nå toppen – och modet att släppa taget. Ljusets lek med dansarnas skuggor bildar en filmisk ström av skönhet. Skid blev en braksuccé vid världspremiären på GöteborgsOperan förra säsongen, och efterfrågas i dag för gästspel över hela Europa. År 2017 nominerades den fransk-belgiske koreografen Damien Jalet till två av dansvärldens allra finaste priser: tyska Faust-priset och tidskriften Tanz kritikerpris för Bästa koreograf.

Decadance Gothenburg av israeliske Ohad Naharin (”Mr Gaga”) är ett kollage ur hans repertoar i en version skapad exklusivt för GöteborgsOperans Danskompani.

Ohad Naharin är en ikon i dansvärlden. Som koreograf har han skapat en unik stil grundad i sin sensuella rörelsefilosofi, gaga. Decadance Gothenburg är en inbjudande timme ”i dansens paradis” (DN). Sällan har ett liknande jubel dånat från danspubliken som under den första spelperioden, hösten 2017. ”Genialiskt vackert!” skrev Borås Tidning medan GP utbrast: ”GöteborgsOperans danskompani dansar suveränt för och med sin publik. Ta chansen!”

Onsdag 9 januari 19:00 GöteborgsOperan, Göteborg
Söndag 13 januari 18:00 GöteborgsOperan, Göteborg
Torsdag 17 januari 19:00 GöteborgsOperan, Göteborg
Onsdag 23 januari 19:00 GöteborgsOperan, Göteborg

KÖP BILJETTER