Eva Ingemarsson – Luftkub/Concrete

En metallisk kub, ett kroppsstort smycke som går att veckla till ett oändligt antal former. Smyckekonst och dans blir en duett, ett möte mellan kroppen och den metalliska formen. Koreografen Eva Ingemarsson och smyckekonstnären Lena Birgitsdotter har sökt och utformat ett eget formuttryck där rörelsen möter metallen, det vita möter det svarta, och kuben spelar fritt i mellanrummet. Ibland är dansaren bärare av detta jättestora smycke, ibland är det en farkost som för dansen till nya vinklar. En koreografi för kroppens form och för smycket som halsband, brosch eller rum att gå in i.

”Vi ser ett vackert möte mellan konstnärer som tillsammans tänjer på ramarna för sin konst. Viktor Wendins känsliga ljussättning med aktiva skuggor räknas också hit.” GP 22.1 2018. I samband med föreställningen ställer Lena Birgitsdotter ut sina smycken och fotografier i foajén.

Medverkande
Idé & koreografi: Eva Ingemarsson Dansproduktion
Smyckeskonstnär: Lena Birgitsdotter
Ljus: Viktor Wendin
Producent: Atalante
Foto: Beata Rydén
Stöd av: Göteborgs Stad Kulturnämnd

Spelas på Atalante
Torsdag 23 januari 19.00
Söndag 27 januari 17.00
Tisdag 29 januari 19.00
Torsdag 31 januari 19.00

KÖP BILJETTER