Cie Dyptik – Dans L’Engrenage

Verket Dans L’Engrenage inleds med en kvinna som med resolut beslutsamhet har erövrat makten. Hon är kraftfull och har tagit sin självklara plats. Ur mörkret växer ytterligare sex gestalter fram och tillsammans skapar de en street-besjälad koreografi om uppror och revolt. Inspirerade av traditionell dans och arabiska rytmer gestaltas människans behov av att klättra i status och lyckas. Föreställningen beskrivs som en hård uppercut med hiphop på högspänning.
Cie Dyptik grundandes 2012 av koreografen Mehdi Meghari och Sauhail Marchiche. Kompaniet har sin bas i Saint-Etienne i Frankrike. Förutom att producera scenkonstnärliga verk är kompaniet mycket engagerade i kulturellt utbyte och publikt engagemang.

SPELAS
Söndag 3 mars 19.00 Stora Teatern, Göteborg >> KÖP BILJETTER
Torsdag 7 mars Regionteater Väst, Uddevalla >> KÖP BILJETTER