GöteborgsOperans Danskompani – Life’s a show

Med absolut gehör för detaljer skapar den spanska koreografen Marina Mascarell politisk, intim poesi. Om hennes första verk för GöteborgsOperans Danskompani, Mongrel (2015), skrev DN: ”En gemensam kropp med harmoniskt svepande och luftigt virvlande rörelser.”

Denna gång tar hon sig an ett tidlöst tema: Livet som skådespel. Det dagliga livet följer ett manus där vi alla spelar olika roller. Och vi gör det så väl att själva livet till sist blir ett skådespel. Både för dem som ser oss och för oss själva. För att ytterligare illustrera temat samarbetar Marina Mascarell med arkitekten Ludmila Rodrigues och multimedia-artisten Mike Rijnierse som tillsammans skapar sceniska rum av ljus.

År 2007 gick den Israel-födde, brittiske koreografen Hofesh Shechter på mindre än ett halvår från att vara närmast okänd till att fylla Storbritanniens största dansscener. I dag är han en av världens mest uppburna koreografer – omöjlig att förutsäga men med en omisskännlig stil.

Hans koreografier är anarkistiska, explosivt fysiska och virtuosa. Samtidigt ömsinta, medkännande och vibrerande. Han blandar satir med djupsinnighet, kaos med ordning och djurisk urkraft med mänsklig längtan.

Hofesh Shechter har sin bas vid Sadler’s Wells i London, driver ett eget kompani och komponerar ofta själv musiken till sina verk – dunkla, täta ljudbilder som pulserar av vild energi. Han har även koreograferat för teater, tv, opera och musikal, bland annat på Broadway samt för Metropolitan Opera och Royal Opera House. Det här blir hans första verk för GöteborgsOperans Danskompani.

Spelas på GöteborgsOperan

Onsdag 20 mars 17.45-18.30
Torsdag 28 mars 17.45-18.30
Lördag 30 mars 16.45-17.30
Söndag 7 april 16.45-17.30

KÖP BILJETTER